Feltöltve:

Almás pite

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

-

zsemlemorzsa5 dekagramm
mazsola5 dekagramm
sütőpor0.5 csomag
tojássárgája2 darab
cukor8 evőkanál
Ráma20 dekagramm
liszt40 dekagramm
alma1 kilogramm
darált dió5 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A lisztből a cukorral, a Ramával, a tojássárgájával és a sütőporral tésztát gyúrunk, és letakarva fél órát pihentetjük. Az almákat megmossuk, megtisztítjuk és lereszeljük. A tésztát két cipóra osztjuk, az egyiket kinyújtjuk és egy Ramával kikent, kis méretű tepsibe fektetjük. Behintjük a zsemlemorzsával és a darált dióval. Majd egyenletesen elterítjük rajta a cukorral és a mazsolával összekevert reszelt almát. A tészta másik felét kinyújtjuk és befedjük vele a tölteléket. Villával számos helyen megszurkáljuk, és előmelegített sütőben 200°C-on, 35-40 perc alatt megsütjük. Porcukorral meghintve, kockára vágva kínáljuk.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Örmény mézes sütemény

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 0

Oroszkrém torta

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos-citromos kuglóf

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0

Lekváros linzer

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 1

Feketeerdő kuglóf

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliás diós kifli (hókifli)

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 1

Eszterházy-torta

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0

Diókrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Karamellkrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos csokoládékrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliakrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Kakaós piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Csokoládé kekszes torta

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0

Tepsis palacsinta

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Somlói galuska

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0

Csokis-mandulás karácsonyi kifli

timer 255"
mood Könnyű
thumb_up 2

Zöld spárgás, mozzarellás quiche

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Feliratkozom a hírlevélre