Almás pite
Almás pite
  • timer30 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • Cukor - 10 dekagramm
  • Liszt - 30 dekagramm
  • Ráma - 15 dekagramm
  • tojássárgája - 2 darab
  • tejföl - 2 evőkanál
  • Sütőpor - 1 csomag
  • zsemlemorzsa - 1 darab
  • Só - 1 darab

Töltelék

  • alma - 1 kilogramm
  • Cukor - 1 kevés
  • őrölt fahéj - 1 kevés

Elkészítés:

  1. A lisztet, Ramát, cukrot, tejfölt, sütőport, tojássárgákat és a sót gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. A tésztát kettévesszük. Egy tepsi alját kiolajozzuk és kilisztezzük.
  2. A tésztát külön-külön kinyújtjuk és az egyiket a tepsibe beletesszük. Villával megszurkáljuk és ha szükséges kicsi zsemlemorzsával megszórjuk, hogy a töltelékünk ne áztassa el a tésztát.
  3. Az almákat meghámozzuk és lereszeljük. Utána beletesszük a cukrot, fahéjat, majd ezekkel együtt megpároljuk, kb. 5-10 perc alatt. Ezt a tölteléket ráöntjük a tésztára és szépen elsimítjuk rajta. Kinyújtjuk a másik tésztát és ezzel a tölteléket beborítjuk.
  4. Megszurkáljuk villával, megkenjük tojással a tetejét és sütjük. Ne hagyjuk magára a sütinket, mert megéghet és időnként nézzük is meg, hogy szép piros-e a teteje, mert akkor jó.