Almás pite a Desszertek kategóriában
A lisztet, Ramát, cukrot, tejfölt, sütőport, tojássárgákat és a sót gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. A tésztát kettévesszük. Egy tepsi alját kiolajozzuk és kilisztezzük.
A tésztát külön-külön kinyújtjuk és az egyiket a tepsibe beletesszük. Villával megszurkáljuk és ha szükséges kicsi zsemlemorzsával megszórjuk, hogy a töltelékünk ne áztassa el a tésztát.
Az almákat meghámozzuk és lereszeljük. Utána beletesszük a cukrot, fahéjat, majd ezekkel együtt megpároljuk, kb. 5-10 perc alatt. Ezt a tölteléket ráöntjük a tésztára és szépen elsimítjuk rajta. Kinyújtjuk a másik tésztát és ezzel a tölteléket beborítjuk.
Megszurkáljuk villával, megkenjük tojással a tetejét és sütjük. Ne hagyjuk magára a sütinket, mert megéghet és időnként nézzük is meg, hogy szép piros-e a teteje, mert akkor jó.