Feltöltve:

Almás pite

timer 15
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 1

Hozzávalók

A tésztához

simaliszt40 dekagramm
Ráma20 dekagramm
kristálycukor10 dekagramm
1 csipetnyi
reszelt citromhéj1 kevés
tasak egy plusz csipet sütőpor1 egész
20 %-os tejföl1.5 dl
rumaroma15 milliliter

A töltelékhez

alma lereszelve0.75 kilogramm
fahéj1 kevés
cukor1 kevés
zsemlemorzsa vagy darált dió1 kevés

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Az almát lereszelem, összekeverem a fahéjjal, a cukorral és félreteszem. A sütőt (légkeveréses) 200 fokra előmelegítem. A tészta anyagait összegyúrom. Kb. 30x20 cm-es tepsibe sütőpapírt teszek a tepsibe, a tésztát kétfelé veszem. Az egyiket kinyújtom, belerakom a tepsibe. Meghintem vagy zsemlemorzsával, vagy darált dióval, vagy a kettő keverékével, hogy az alma levét egy picit felvegye. Rásimítom az almás tölteléket. Kinyújtom a másik tésztalapot is, ráteszem az almás töltelék tetejére. Villával megszurkálom és kb. 20 perc alatt készre sütöm. Még forrón meghintem porcukorral. Picit kihűlve lehet szépen szeletelni.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem