Feltöltve:

Almás pite

timer 45
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

finomliszt50 dekagramm
Ráma25 dekagramm
cukor25 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
sütőpor1 csomag
tojás4 darab
tejföl3 evőkanál

Töltelékhez

alma1 kilogramm
darált dió10 dekagramm
cukor20 dekagramm
citrom1 púpos evőkanál

Tetejére

tojás a kenéshez1 darab

Elkészítés

1. lépés

A sütőporral elkevert lisztet morzsold el a Ramával. Add hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojásokat, és annyi tejföllel gyúrd össze, hogy jól formázható legyen. Csomagold fóliába és tedd a hőtűbe pihenni. Közben az almát tisztítsd meg, reszeld le, facsard ki a citrom levét, ízesítsd cukorral, őrölt fahéjjal, reszelt citromhéjjal. A tésztát oszd kétfelé, és lisztezett deszkán nyújtsd 3-4 mm vastagra. Az egyik tésztalapot fektesd sütőpapírral bélelt tepsibe, szórd meg darált dióval, egyenletesen simítsd rá az almás tölteléket, és fedd be a másik lappal. Villával szurkáld meg, kend le felvert tojással, és máris mehet a forró sütőbe. 180 fokon 35-40 perc alatt süsd meg. Négyzetekre vágva, porcukorral megszórva kínáld.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem