Feltöltve:

Almás pite

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

-

Ráma25 dekagramm
finomliszt40 dekagramm
kristálycukor12 dekagramm
tojássárgája1 darab
citrom reszelt héja és leve0.5 darab
sütőpor1 csomag
vaníliás cukor1 csomag
tejföl2 evőkanál

A töltelékhez

alma2 kilogramm
fahéj1 darab
vaníliás cukor2 csomag

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A Ramát a lisztben elmorzsolom, a többi hozzávalóval ruganyos tésztává gyúrom, 2 cipóra osztom. Amíg pihen, az almák magházát kiemelem, meghámozom, lereszelem. Egy közepes méretű, magasabb falú tepsit kikenek Ramával és morzsával körbeszórok. A sütőt 200 °C-ra előmelegítem. A tészta egyik felét, lisztezett deszkán tepsi nagyságúra nyújtom, majd a tepsibe egyengetem, kézzel kicsit bele is nyomkodom. Megszórom zsemlemorzsával, majd jöhet bele az előzőleg kinyomkodott reszelt alma. Szépen elteregetem az alján, megszórom vaníliás cukorral és fahéjjal. Ezután következik a tészta másik fele, ezt is hasonló méretűre nyújtom, a félkész süti tetejére hengergetem. Praktikus ehhez a művelethez sodrófát használni, azaz arra tekerni a tésztát, és úgy segíteni rá a tepsire. Villával megszurkálom, felvert tojássárgával megkenegetem, villával hullámos vonalakat húzok a tetejére, és mehet is kb. 40 percre a sütőbe. Akkor jó, amikor a teteje világosbarna. Ha kihűlt, szeletelhető.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem