Feltöltve:

Almás pite

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Töltelék

mogyoró (ha nics a dió is jó)10 dekagramm
mazsola10 dekagramm
fahéj1 teáskanál
alma0.75 kilogramm
porcukor10 dekagramm

-

rum1 evőkanál
tojássárga2 darab
tej2 evőkanál
vaníliás cukor1 csomag
porcukor6 dekagramm
disznózsír vagy sütőmargarin3 dekagramm
vaj vagy sütőmargarin10 dekagramm
liszt30 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A lisztben elmorzsoljuk a vajat vagy sütőmargarint, hozzátesszük a zsírt vagy sütőmargarint, porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojássárgát, a rumot, és az egészet könnyedén összegyúrjuk. Két órát hideg helyen pihentetjük. Aztán két részre osztjuk. Az elsőt kinyújtjuk a lisztezett deszkán, és a nyújtófára tekerve - így kevésbé szakad - a tepsibe rakjuk. Beborítjuk hámozott, vékony szeletekre vágott almával, megszórjuk mazsolával, fahéjjal, darált mogyoróval, és porcukorral. Befedjük a másik kinyújtott lappal, megkenjük tojássárgával, és meghintjük vagdalt mogyoróval. Előmelegített, középforró sütőben sütjük. Szeletekre vágjuk, vaníliás cukorral meghintjük.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem