Feltöltve:

Almás orzsatészta

timer 50
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A töltelékhez

alma4 darab
barna cukor2 evőkanál
őrölt fahéj1 teáskanál

A tésztához

finomliszt8 dekagramm
zabpehely4 dekagramm
porcukor3 evőkanál
margarin10 dekagramm

Elkészítés

1. lépés

A sütőt 220 fokra előmelegítjük. A lisztből, a zabpehelyből, a cukorból és a margarinből omlós tésztát gyúrunk – kis konyhai keverőgéppel a legegyszerűbb.
Az almát megmossuk, meghámozzuk, a magházát kivágjuk, a húsát felszeleteljük.

2. lépés

Egy tűzálló tálat kikenünk, és az almaszeletekkel kibéleljük.
A barna cukrot és a fahéjat rászórjuk, majd a tésztát egyenletesen rámorzsoljuk.

3. lépés

A sütő középső rácsára tolva 20-25 percig sütjük, amíg az alma meg nem puhul, és a tészta aranybarna nem lesz.
Melegen tálaljuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 105"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem