Feltöltve:

Almás muffin

timer 60
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 1

Hozzávalók

A tésztához

porcukor15 dekagramm
fahéj2 teáskanál
liszt20 dekagramm
aprított dió5 dekagramm
sütőpor2.5 teáskanál
szódabikarbóna0.5 teáskanál
tojás1 darab
étolaj0.8 dl
natúr joghurt1.25 dl

A töltelékhez

alma durvára reszelve1 darab
mazsola4 dekagramm
porcukor1 evőkanál

A tetejére

alma3 darab
aprított dió3 evőkanál
fahéj1 csapott mokkáskanál
cukor1 evőkanál

Elkészítés

1. lépés

Megmossuk az almákat, kiszúrjuk a magházát és 12 karikára vágjuk. A töltelék hozzávalóit összekeverjük. A tojást felverjük, hozzákeverjük a cukrot, az olajat és a joghurtot, majd jó habosra keverjük. Összekeverjük a lisztet, a diót, a fahéjat, a sütőport és a szódabikarbónát, majd hozzákeverjük a tojásos masszához. A muffin formát Ramával kikenjük. Mindegyik alját félig töltjük a tésztamasszával, majd rá egy kis kanál töltelék és betakarjuk tésztamasszával. Befedjük 1 szelet almakarikával, majd megszórjuk fahéjas, diós cukorral. Mind a 12 db mélyedést így töltjük meg. A sütőben 20-25 percig sütjük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 105"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem