Feltöltve:

Almás mézes

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

csokoládédara

Tésztához

liszt40 dekagramm
szódabikarbóna1 kávéskanál
Ráma5 dekagramm
porcukor20 dekagramm
tojás2 darab
méz2 evőkanál

Töltelék

vaníliás pudingpor3 púpos kávéskanál
cukor10 dekagramm
alma (meghámozva, darabolva magház nélkül)1 kilogramm

Máz

Ráma3 dekagramm
kakaó3 evőkanál
porcukor15 dekagramm
tej3 evőkanál

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A tésztához valókat a liszt kivételével gőz fölött összekeverjük. Ha elolvadt a Rama, 20 dkg lisztet belekeverünk, majd a többi lisztet már belegyúrjuk. 2 részre osztjuk, megsütjük. Amíg kihűl, az almát 7 dl vízzel megfőzzük kompótnak 3-4 ek. cukorral. Közben elkeverjük a 3 cs. vaníliás pudingport 3 dl vízzel és 10 dkg cukorral. Ezt a kompótba öntjük, és forrásig főzzük. Megvárjuk, míg valamennyire kihűl. A tészták közé töltjük, a tetejére csokimázat teszünk, a hozzávalók összemelegítésével. Néhány óra múlva (aki torkos, hamarabb is), szeletelhető.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Örmény mézes sütemény

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 0

Oroszkrém torta

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos-citromos kuglóf

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0

Lekváros linzer

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 1

Feketeerdő kuglóf

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliás diós kifli (hókifli)

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 1

Eszterházy-torta

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0

Diókrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Karamellkrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos csokoládékrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliakrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Kakaós piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Csokoládé kekszes torta

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0

Tepsis palacsinta

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Somlói galuska

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0

Csokis-mandulás karácsonyi kifli

timer 255"
mood Könnyű
thumb_up 2

Zöld spárgás, mozzarellás quiche

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Feliratkozom a hírlevélre