Feltöltve:

Almás marcipános piskóta

timer 80
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A tepsi kikenéséhez

Rama (kb)10 dekagramm

A tésztához

savanykás alma6 darab
kristálycukor1 kevés
őrölt fahéj ízlés szerint1 kevés
vágott dió15 dekagramm
liszt25 dekagramm
olvasztott Rama10 dekagramm
porcukor10 dekagramm
sütőpor1 csomag
vaníliás cukor1 csomag
tojás4 darab
tej2 dl
marcipánmassza (reszelve)10 dekagramm

A díszítéshez

olvasztott csokoládé (el is maradhat)5 dekagramm

Elkészítés

1. lépés

A tepsit vastagon kikenjük a Ramával, bőven megszórjuk kristálycukorral, rárakjuk a nem túl vékonyra darabolt almaszeleteket, megszórjuk kristálycukorral, majd őrölt fahéjjal, ezután pedig a darabos dióval.

2. lépés

200 fokra előmelegítjük a sütőt és betesszük karamellizálni addig, amíg a piskótánkat elkészítjük, kb. 15 percre.

3. lépés

Az egész tojásokat a cukrokkal,olvasztott vajjal keverőgéppel habosra keverjük(kb.8-10 perc),hozzá adjuk a sütőporral elkevert lisztet,majd apránként a tejet és a reszelt marcipánmasszát.
A piskótát ráöntjük a tepsiben karamellizált almára és megsütjük 170 fokon kb. 30 perc alatt. A tepsiben kihűlt süteményt tálcára borítjuk úgy, hogy az almás-diós rész kerül felülre.

4. lépés

A csokit mikróban felolvasztjuk és a süteményre csurgatjuk. Egyszerű és finom süti.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 2
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem