Feltöltve:

Almás máktorta

timer 70
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Ráma15 dekagramm
liszt30 dekagramm
tojássárga2 darab
cukor7 dekagramm
alma70 dekagramm
citromlé4 evőkanál

A máktöltelékhez

vörösbor1 dl
cukor15 dekagramm
darált mák20 dekagramm
citrom1 púpos evőkanál
tojássárga1 darab

A tojáshabhoz

tojásfehérje3 darab
cukor10 dekagramm

Díszítéshez

tejszín4 dl
baracklekvár2 evőkanál
szeletelt mandula5 dekagramm

Elkészítés

1. lépés

Összemorzsoljuk a Ramát a liszttel, majd hozzáadjuk a tojássárgát, cukrot, csipet sót, és 2 ek hideg vizet. Tésztává gyúrjuk, letakarjuk és 30 percig hűtőben pihentetjük. A töltelékhez a bort felforraljuk, ráöntjük a mákra, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, belekeverjük a citromlét és a tojássárgát. Az almát megpucoljuk és vékony szeletekre vágjuk, majd citromos vízbe áztatjuk. Felverjük a tojásfehérjét a cukorral. 180 fokra előmelegítjük a sütőt, a tésztát kör alakúra nyújtjuk, egy 26 cm-es tortaformára. A formába nyomkodjuk, de úgy, hogy a forma alján és oldalán is túllógjon a tészta. Rásimítjuk a tojáshabot, beletesszük az almákat és belenyomkodjuk. Rásimítjuk a máktölteléket és 50 perc alatt megsütjük. Kivesszük és hűlni hagyjuk. A díszítéshez a tejszínt kemény habbá verjük, összekeverjük a baracklekvárral, majd habzsákból a torta tetejére nyomjuk. Körbeszórjuk mandulával és szeleteljük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem