Feltöltve:

Almás lepény

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

-

vaníliás cukor1 csomag
fahéj1 teáskanál
Rama a kenéshez1 kevés
mirelit leveles tészta1 darab
nagy alma (lehet savanykás fajta is)1 darab
vaníliás pudingpor1 csomag
tej0.5 liter
kristálycukor10 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A pudingport először 4-5 evőkanál tejjel simára keverem, utána hozzáöntöm a maradék tejet. Állni hagyom míg előkészítem a tésztát. Ramával kikenem a gyümölcstortaformát és kibélelem a felovasztott leveles tésztával. Az almákat meghámozom és cikkekre vágom, majd egymás mellé helyezem (körkörösen) a tészta tetejére, megszórom néhány evőkanál kristálycukorral, fahéjjal és a vaníliás cukorral. A pudingot sűrűre főzöm, belekeverem a maradék cukrot, és az alma tetejére öntöm, hogy azokat ellepje. Kb. 180 C fokos, előmelegített sütőben addig sütöm, amíg a tészta ropogósra sül. Cikkekre szeletelve tálalom. Jó étvágyat!

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem