Feltöltve:

Almás lepény

timer 50
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A tésztához

finomliszt0.5 kilogramm
porcukor12 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
sütőpor1 csomag
1 csipetnyi
Rama Vajas Íz25 dekagramm
tojás2 darab

A töltelékhez

alma2 kilogramm
zsemlemorzsa4 evőkanál
fahéj3 evőkanál

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A lisztet a porcukorral, a vaníliás cukorral, a sütőporral, a sóval, a Rama Vajas ízzel és a 2 tojással jól összegyúrjuk, majd kettévesszük. Az egyiket kinyújtjuk, és egy normál méretű tepsi aljára tesszük. Ezt megszórjuk a prézlivel és a fahéjjal. Erre reszeljük rá az almát (nem kell kinyomkodni!), majd kinyújtjuk a tészta másik felét, és rátesszük ennek a tetejére. Villával megszúrkáljuk, és egy felvert tojással megkenjük. 200 fokra felmelegítjük a sütőt, de ezt mindjárt visszavesszük 175-180 fokra. 10 pecig sütjük alsó melegítéssel, majd visszavesszük a hőfokot 160 fokra és pirosodásig sütjük.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem