Feltöltve:

Almás lepény

timer 60
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Tésztához

kefír, (tejföl is lehet)4 dl
tojás2 darab
sütőpor1 csomag
étolaj3 dl
finomliszt30 dekagramm
rétesliszt2 evőkanál
vaníliás cukor2 csomag

Tetejére

zsemlemorzsa3 evőkanál
apró kockára vágott alma (annyi, hogy 1 cm-es vastagságú legyen a tésztán)1 kilogramm
kristálycukor1 darab
fahéj1 darab
reszelt dió (kb)10 dekagramm

Elkészítés

1. lépés

A tészta hozzávalóit robotgéppel jól összekeverjük. Ramával kikent és kilisztezett tepsibe öntjük. Ezután a zsemlemorzsát rászórjuk a tésztára, arra ráterítjük az almát. Megszórjuk jó alaposan kristálycukorral, és fahéjjal, végül a 10 dkg reszelt dióval. Előmelegített sütőben 200 fokon 40 percig sütjük 30x35 cm-es tepsiben. Lekapcsolás után a sütőben hagyjuk 2-3 percig. Hidegen szeleteljük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem