Feltöltve:

Almás lepény

timer 40
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Lap

Ráma130 gramm
liszt175 gramm
0.25 teáskanál
citrom reszelt héja1 darab

Töltelék

alma750 gramm
citrom leve1 darab
baracklekvár (nálam cukormentes)4 evőkanál

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A Ramát megolvasztjuk, majd hűlni hagyjuk. Tésztát gyúrunk a Ramából, lisztből, és 4-6 kanál vízből, jól összedolgozzuk, majd belereszeljük a citrom héját. A tésztát fóliába tekerjük, és 2-3 órára a hűtőszekrénybe tesszük. Az almát megtisztítjuk, felszeleteljük, meglocsoljuk citromlével.

  2. 2. lépés

    A sütőt 220 C-ra melegítjük. A tésztát két darab átlátszó fólia között kinyújtjuk, majd kibélelünk vele egy kikent formát.

  3. 3. lépés

    Az almaszeleteket a háztető cserepeihez hasonlóan elhelyezzük rajta. Felmelegítjük a lekvárt, megkenjük vele a gyümölcsöt. Kb. 25-30 percig sütjük a sütőben.

  4. 4. lépés

    Ha időközben a teteje túlságosan pirulna, és attól félünk, hogy megég, alufóliába tekerve süssük tovább. Miután kivettük, hagyjuk hűlni. Langyosan szolgáljuk fel.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem