Feltöltve:

Almás lepény

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Töltelékhez

zsemlemorzsa10 dekagramm
fahéj2 gramm
2 gramm
cukor20 dekagramm
alma1 kilogramm
vaníliás cukor5 dekagramm
mazsola1 csomag

-

porcukor5 dekagramm
Ráma5 dekagramm
Ráma4 dekagramm
tojás1 darab
élesztő1 dekagramm
tej20 cl
liszt30 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Langyos cukros tejben az élesztőt megfuttatjuk. A lisztet tálba tesszük, a liszt közepébe öntjük a felfuttatott élesztőt, a felolvasztott Ramát, a porcukrot, a tojássárgát, és állandó keverés mellett annyi tejet adunk hozzá, hogy jól kidolgozható tésztát kapjunk. A tetejét meglisztezzük, ruhával letakarjuk, és langyos helyen duplájára kelesztjük. A tészta felét kinyújtjuk, megszórjuk vékonyan zsemlemorzsával, a Ramával kikent tepsibe tesszük és rárakjuk az almatölteléket, amit jó alaposan kinyomkodtunk. A tészta másik felét szintén kinyújtjuk a tepsi méretére, és az almatöltelékre helyezzük. Tojássárgával megkenjük, és közepesen meleg sütőben pirosra sütjük. Tálaláskor porcukorral meghintjük. A töltelékhez az almát megpucoljuk, lereszeljük, ízesítjük cukorral és fahéjjal.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem