1. lépés
Langyos cukros tejben az élesztőt megfuttatjuk. A lisztet tálba tesszük, a liszt közepébe öntjük a felfuttatott élesztőt, a felolvasztott Ramát, a porcukrot, a tojássárgát, és állandó keverés mellett annyi tejet adunk hozzá, hogy jól kidolgozható tésztát kapjunk. A tetejét meglisztezzük, ruhával letakarjuk, és langyos helyen duplájára kelesztjük. A tészta felét kinyújtjuk, megszórjuk vékonyan zsemlemorzsával, a Ramával kikent tepsibe tesszük és rárakjuk az almatölteléket, amit jó alaposan kinyomkodtunk. A tészta másik felét szintén kinyújtjuk a tepsi méretére, és az almatöltelékre helyezzük. Tojássárgával megkenjük, és közepesen meleg sütőben pirosra sütjük. Tálaláskor porcukorral meghintjük. A töltelékhez az almát megpucoljuk, lereszeljük, ízesítjük cukorral és fahéjjal.
Hozzászólások