Feltöltve:

Almás krémes

timer 60
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Piskótához

tojásfehérje6 darab
tojássárgája6 darab
víz6 evőkanál
cukor12 evőkanál
liszt12 evőkanál
sütőpor0.5 csomag

Krémhez

alma1.5 kilogramm
vaníliás pudingpor2 csomag
tej8 dl
Ráma25 dekagramm
porcukor15 dekagramm

Díszítéshez

csokoládéreszelék1 darab

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Az almákat meghámozzuk, lereszeljük, a levét kinyomkodjuk. Egy közepes méretű tepsit kibélelünk és lerakjuk az aljára a kinyomkodott almát.

  2. 2. lépés

    A piskótához a tojások fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját a vízzel ,a cukorral, a liszttel és a sütőporral kikeverjük, majd óvatosan beledolgozzuk a keményre vert habot.

  3. 3. lépés

    A piskótatésztát az almára öntjük és előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük, kb. 30 perc alatt.

  4. 4. lépés

    A krémhez a pudingport a tejjel sűrűre főzzük, majd folyamatosan kevergetve kihűtjük. A Ramát lassú tűzön a porcukorral megolvasztjuk, majd kihűtjük.

  5. 5. lépés

    A kihűlt pudingot krémesre keverjük a porcukros Ramával.

  6. 6. lépés

    Ha a piskóta is kihűlt, rákenjük a pudingos krémet úgy, hogy a krém az almára kerüljön.

  7. 7. lépés

    Tetejét csokireszelékkel díszítjük.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem