Feltöltve:
timer 120
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Krémhez

tej1 liter
citrom reszelt héja1 darab
Ráma20 dekagramm
porcukor20 dekagramm
vaníliás pudingpor15 dekagramm
alma5 darab

Mázhoz

víz4 cl
porcukor3 dekagramm
kakaópor5 dekagramm
Ráma5 dekagramm

Tésztához

liszt20 dekagramm
sütőpor1 csomag
kakaópor5 dekagramm
étolaj0.5 dl
tej0.5 dl
tojás5 darab
porcukor20 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A felvert egész tojásokhoz keverjük a tejet, olajat, majd a porcukrot. A lisztet a sütőporral összekeverjük és a tojásos masszával elkeverjük. A tészta felét sütőpapírra másfél cm vastag lapként kikenjük. A többi tésztához szitált kakaóport teszünk és szintén hasonló vastagságú lapként kikenve 180 °C-os sütőben megsütjük. A papírt lehúzzuk a kisült tésztáról és az alsó lapra, amelyik a kakaós tesszük az almás krémet. A fehér lap kerül a krém tetejére. Egyórás dermesztés, hűtés után az almás krémes felületét a csokoládémázzal áthúzzuk. Készítésnél a nyersanyagokat óvatosan felhevítjük, majd szobahőmérsékleten használjuk a krémes bevonásra. Az almakrém készítése: a hámozott, lereszelt almát a cukor felével megpároljuk és lehűtjük. A tejet a többi porcukorral és a vaníliás pudingporral felfőzzük, majd lehűtjük. Ezután a kikevert Ramával, a reszelt citromhéj és almapüré hozzáadásával könnyű, habosra keverjük.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem