Feltöltve:

Almás kosárkák

timer 60
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A tésztához

liszt15 dekagramm
Ráma10 dekagramm
porcukor5 dekagramm
tojássárga1 darab
sütőpor0.5 kávéskanál
vaníliás cukor1 evőkanál
citrom reszelt héja1 darab
1 csipetnyi

A töltelékhez

alma4 darab
cukor1 evőkanál
őrölt fahéj0.5 kávéskanál

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A Ramát a liszttel összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tojássárgát, a porcukrot, a sütőport, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, a sót és jól összegyúrjuk. A tésztát 30 percre betesszük a hűtőbe pihenni
    Ez idő alatt az almákat megpucoljuk és a legnagyobb lyukú reszelőn lereszeljük. Jól kinyomkodjuk a levét, (a levét megihatjuk), majd ízesítjük a cukorral és a fahéjjal. Pár percig állni hagyjuk és újra kinyomkodjuk. Elővesszük a tésztát és 2-3 mm vastagságúra kinyújtjuk. 4 db 10 centi átmérőjű tortácska formába nyomkodjuk. Elosztjuk benne a fahéjas almát, majd a maradék tésztából derelyevágó segítségével kivágott csíkokból rácsot mintázunk a tetejére. 180 fokos sütőben, alsó-felső lángon 20-25 percig sütjük, majd kihűtjük. A tetejét porcukorral, esetleg fahéjas porcukorral megszórva tálaljuk.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem