Feltöltve:

Almás gesztenyetorta

timer 30
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Az almás krémhez

reszelt alma35 dekagramm
vaníliás pudingpor2 púpos evőkanál
víz3.5 dl

A gesztenyekrémhez

cukor20 dekagramm
víz0.75 liter
vaj vagy sütőmargarin30 dekagramm
gesztenyemassza2 csomag

Szükséges még

25 cm átmérőjű, 8-10 cm magas alap piskóta, lehet bolti is1 darab

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Almás krém: a reszelt almát 1,5 dl vízzel puhára főzöm. A pudingporokat kikeverem összesen 2 dl vízben és hozzáöntöm az almához. Tovább főzöm amíg besűrűsödik. Ha nem elég savanykás az alma, teszek bele citromlevet, majd félreteszem (nem hűtőbe). Gesztenyés krém: a cukorból és a vízből cukorszirupot főzök. Ha már nem nagyon forró, a vajjal vagy sütőmargarinnal kikeverem és hozzákeverem a gesztenyemasszát. A piskótát 4 részre vágom (3 szint). Az 1. és a 3. szintre almakrémet teszek, a középsőbe vagy gesztenyekrémet, vagy ide is almakrémet. Kívülről gesztenyekrémmel kenem meg. Tejszínhabbal, csokireszelékkel díszítem.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem