Feltöltve:

Almás, fűszeres kalács

timer 35
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

tej2.5 dl
cukor2 evőkanál
liszt45 dekagramm
1 csipetnyi
Ráma4 dekagramm
élesztő2.5 dekagramm

Töltelékhez

nagyobb alma2 darab
őrölt fahéj1 teáskanál
őrölt szegfűszeg1 teáskanál
őrölt gyömbér1 csipetnyi
őrölt kardamom1 csipetnyi
méz2 evőkanál

Tetejére

tej0.5 dl

Elkészítés

1. lépés

A tésztához valókat tedd a dagasztógépbe és 15-20 perc alatt dagaszd meg, majd takard le. Amíg kel, készítsd el a tölteléket.

2. lépés

Ehhez az almákat reszeld le, keverd el a fűszerekkel és a mézzel. A szépen megkelt tésztát gyúrd át és nyújtsd kb 40x40 cm-es lappá. Egyengesd el rajta a fűszeres almát úgy, hogy körben kétujjnyi tészta szabadon maradjon. Hengergesd fel, mint a beiglit, és tedd egy sütőpapírral bélelt formába.

3. lépés

Pihentesd további fél órát, majd kend meg tejjel, és tedd előmelegített sütőbe, 180 fokon 40-45 perc alatt süsd aranyszínűre. A formából rácsra borítva hagyd kihűlni.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem