Almás, diós püspökkenyér
Almás, diós püspökkenyér
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • alma - 50 dekagramm
  • cukor - 30 dekagramm
  • sütőpor - 1 csomag
  • tojás - 1 darab
  • citrom reszelt héja - 1 darab
  • őrölt fahéj - 1 kevés
  • liszt - 30 dekagramm
  • apróra vágott dió - 1 kevés

Elkészítés:

  1. Lereszeljük az almát és kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a sütőport, a tojást, a citromhéjat, a fahéjat, valamint a lisztet, a diót és jól összedolgozzuk. Ramával kikent, liszttel megszórt őzgerincformába töltjük, tetejét olajozott fóliával lefedjük és megsütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.