Almás diós muffin
  • timer0 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Díszítés

    • alma - 1 darab
    • dió - 1 darab
    • tejszín - 2 dl
    • fahéj - 1 darab

    -

    • dió apróra vágva - 10 dekagramm
    • alma - 2 darab
    • tej - 3 evőkanál
    • sütőpor - 1 csomag
    • olvasztott Rama - 125 gramm
    • tojás - 2 darab
    • cukor - 15 dekagramm
    • liszt - 15 dekagramm

    Elkészítés:

    1. Meghámozzuk az almákat, húsukat felvágjuk apró kockákra. A lisztet összekeverjük a sütőporral, egy csipetnyi sóval, fahéjjal. Hozzáadjuk a durvára vágott diót, és a kockákra vágott almát. A cukrot habosra keverjük a tojásokkal, hozzáadjuk a felolvasztott Ramát, és a tejet. Ezt összekeverjük a lisztes keverékkel, jól átforgatjuk, és belekanalazzuk 2/3 részig a muffin formákba. Előmelegített sütőben megsütjük. Felverjük a tejszínt és mindegyik muffin tetejére egy-egy rózsát teszünk, meghintjük fahéjjal, almával és dióval díszítjük.