Feltöltve:

Almás diós

timer 70
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

-

mazsola5 dekagramm
alma30 dekagramm
őrölt fahéj1 kevés
sütőpor0.5 csomag
dió20 dekagramm
finomliszt20 dekagramm
tojás5 darab
1 darab
citrom reszelt héja1 darab
citrom leve1 darab
vaníliás cukor1 csomag
kristálycukor10 dekagramm
méz4 evőkanál
vaj vagy sütőmargarin12 dekagramm
porcukor1 darab

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A vajat vagy sütőmargarint a mézzel, 6 dkg cukorral, a vaníliás cukorral, a citromhéjjal és egy csipetnyi sóval habosra keverjük. Egymás után hozzákeverjük a tojásokat, majd a krémet ismét felhabosítjuk. A lisztet összekeverjük a sütőporral meg a darált dióval, és a vajas vagy sütőmargarinos keverékhez adjuk. A masszát sütőpapírral kibélelt 20x30 cm-es tepsibe simítjuk. Az almát meghámozzuk, gerezdekre vágjuk, és zsindelyszerűen beborítjuk vele a tésztát. Meglocsoljuk citromlével, meghintjük cukorral és őrölt fahéjjal, megszórjuk a langyos vízbe áztatott, lecsepegtetett mazsolával, majd 150-160 fokra előmelegített sütőben körülbelül 50 percig sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni. Porcukorral meghintve tálaljuk.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 45"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 70"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 70"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem