Feltöltve:

Almás, datolyás, ricottás szelet

timer 50
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

teljes kiőrlésű finomliszt0.5 bögre
sütőpor0.5 teáskanál
Ráma60 gramm
cukor1 bögre
jéghideg víz0.33 bögre

Az almás-datolyás rátéthez

lecsöpögtetett almabefőtt400 gramm
friss, vagy aszalt, kimagozott, félbevágott datolya0.33 bögre
lecsöpögtetett rikotta sajt500 gramm
sovány tej0.5 bögre
felvert tojás2 darab
brandy1 evőkanál

Elkészítés

1. lépés

Tegyük a Ramát és a lisztet egy turmixgépbe, és keverjük addig, amíg a massza állaga morzsakupacra nem emlékeztet. Adjuk hozzá a cukrot és folytassuk a keverést. A gép leállítása nélkül keverjünk hozzá annyi vizet, hogy durva tésztát kapjunk.

2. lépés

Tegyük a tésztát lisztezett felültre, majd nyújtsuk egy kicsit. Csomagoljuk be celofánba, és tegyük 20 percre a fagyasztóba. Nyújtsuk a tésztát 5 mm vastagságúra, hogy pont beleférjen egy 25 cm-es négyzet alakú tortaformába.

3. lépés

Az almás-datolyás rátéthez helyezzük a gyümölcsöket a tésztára. Tegyük a ricotta sajtot, cukrot, lisztet, tejet, tojást és a konyakot egy tálba, majd verjük fel, amíg egynemű masszát nem kapunk.

4. lépés

Kanalazzuk a gyümölcsök tetejére, oszlassuk el egyenletesen, majd süssük 1 órát, vagy amíg a rátét megszilárdul. Hagyjuk a formában kihűlni, tálalás előtt kockákra szeleteljük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem