Feltöltve:

Almás, csokoládés rizskoszorú

timer 120
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A tepsi kikenéséhez

Ráma2 dekagramm
zsemlemorzsa1 darab

A tálaláshoz

csokoládé10 dekagramm
puffasztott rizs8 dekagramm

Az almatöltelékhez

alma65 dekagramm
mazsola3 dekagramm
dió5 dekagramm
fahéjas porcukor1 evőkanál

-

fényezetlen rizs20 dekagramm
tej4 dl
1 csipetnyi
porcukor15 dekagramm
tojás3 darab
vaníliás cukor1 csomag
Ráma8 dekagramm
mazsola5 dekagramm
citrom lereszelt héja1 darab

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Egy közepes lábasban 2 deci vizet felforralunk. A rizst megmossuk, majd a vízbe szórjuk és közepes lángon kevergetve addig főzzük, amíg az összes vizet el nem főtte. Ez 2-3 perc. Közben a tejet felforraljuk, a rizsre öntjük, kissé megsózzuk, 1 evőkanál cukorral ízesítjük.

  2. 2. lépés

    Amint újra forr, megkeverjük, kis lángra állítjuk és lefedve kb. 20 percig főzzük, ezalatt a rizs az összes tejet magába szívja. A tűzről lehúzzuk, a fedele alá egy duplán hajtogatott konyharuhát fektetünk, nehogy a meleg elillanjon és a rizst így, saját gőzében puhítjuk még kb. 20 percig. Ezután villával felkeverjük.

  3. 3. lépés

    Közben a tojások sárgáit a maradék cukorral és a vaníliás cukorral fehéredésig keverjük. Ez elektromos habverővel, maximális fokozaton 3-4 perc. Az olvasztott Ramát, a rizst és a megmosott mazsolát hozzáadjuk. Reszelt citromhéjjal ízesítjük, végül a kemény habbá vert tojásfehérjét laza mozdulatokkal beleforgatjuk.

  4. 4. lépés

    A massza felét egy Ramával kikent koszorú formába töltjük, de természetesen bármi más formában vagy tűzálló tálban is megsüthetjük. A töltelékhez való almát meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk, majd a vízbe, vagy a rumba áztatott, lecsöpögtetett mazsolát és a durvára vágott diót hozzáadjuk, a fahéjas porcukorral megédesítjük.

  5. 5. lépés

    Egyenletesen a rizsre terítjük. Azért csak akkor készítjük a tölteléket, amikor sorra kerül, mert így nem enged levet az alma és nem is barnul meg.

  6. 6. lépés

    A maradék rizses masszát rásimítjuk. Közepesen forró sütőben (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb.45 percig sütjük.

  7. 7. lépés

    Táláskor még melegen tálra borítjuk - fel is szeletelhetjük - és olvasztott csokoládéval meglocsolva, puffasztott rizzsel megszórva díszítjük.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Jégkrém kosárkák

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Joghurtos süti

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0

Pillecukor

timer 60"
mood Nehéz
thumb_up 0

Tejbedara datolyamártással

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 0

Grillázsos piramis

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0

Almás tészta

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0

Tarka szelet

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0

Csacsifül

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 2

Szotyis süti

timer 45"
mood Közepes
thumb_up 0

Barackos süti

timer 70"
mood Közepes
thumb_up 0

Kókuszos-meggyes süti

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0

Ropogós diós

timer 80"
mood Közepes
thumb_up 0

Citromos szelet

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0

Ivett szelet

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 0

Karácsonyfa mini nyalókák

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1

Banános-csokidarabos kocka

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0

Hatlapos

timer 70"
mood Közepes
thumb_up 0

Szórt süti

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0