Feltöltve:

Almás béles

timer 70
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Tésztához

liszt30 dekagramm
Rama, vagy 10 dkg zsír vagy Rama12 dekagramm
cukor2 evőkanál
tojás1 darab
tejföl1 evőkanál
1 csipetnyi

Töltelékhez

meghámozott, lereszelt alma1 kilogramm
cukor10 dekagramm
fahéj1 darab

Elkészítés

1. lépés

A tészta anyagait összegyúrjuk, két lapba kinyújtjuk. A nagyobbik lapot tepsibe tesszük, és egy marék dióval, vagy finom morzsával meghintjük. Rákenjük az almatölteléket, majd ráhelyezzük a másik lapot, és a tetejét tejjel, vagy tojással megkenjük, majd megsütjük. Töltelék: az almát a cukorral addig pároljuk, amíg a levét el nem főtte, fahéjjal ízesítjük. Hidegen kenjük a tésztára. Ezt az összetételű tésztát használhatjuk cseresznyés, vagy meggyes bélesnek is.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem