Feltöltve:

Almás-vajas sütemény

timer 40
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A töltelékhez

alma1.5 kilogramm
citrom leve1 darab
víz100 milliliter
cukor1 kevés
folyékony Rama15 dekagramm
cukor7.5 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
szeletelt mandula5 dekagramm

A tésztához

liszt50 dekagramm
élesztő1 darab
cukor1 evőkanál
tej250 milliliter
cukor12.5 dekagramm
tojás2 darab
1 csipetnyi
citrom reszelt héja1 darab
Ráma12.5 dekagramm

Elkészítés

1. lépés

A hozzávalókból kelt tésztát készítünk és meleg helyen a duplájára kelesztjük. Meghámozzuk az almát, gerezdekre vágjuk és meglocsoljuk a citromlével. A vizet megcukrozzuk, felforraljuk, beletesszük az almákat és 5 percig pároljuk. Levesszük a tűzről és lecsepegtetjük. A tésztát nyújtás után, kivajazott vagy kisütőmargarinozott tepsire fektetjük, folyékony Ramával megkenjük és a tetejére tesszük az almákat. A cukrot a vaníliás cukorral elkeverjük, megszórjuk az almát, végül a mandulalapocskákat is rászórjuk. Meglocsoljuk a maradék Ramával és 200 fokon 30-35 percig sütjük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem