Almás vagdalt a Főételek kategóriában
A darált sertés- vagy baromfihúsba durvára belereszelünk 2 db savanykás almát, összekeverjük 2 db tojással, egy tejbe áztatott kinyomkodott zsemlével, finomra vágott petrezselyemzölddel.
Ízesítjük az 1-1 kiskanál fűszerkeverékkel, majoránnával, borsikafűvel. Ha jól kidolgoztuk, henger alakúra formálva, olajjal vékonyan kikent teflontepsibe téve, közép meleg sütőben (180 fokon) szép pirosra sütjük (kb.30 perc).
Elkészíthetjük pogácsának is. Ebben az esetben süthetjük bő, forró olajban, de vékonyan kimargarinozott tepsiben, vagy grillsütőben, egymás mellé fektetve is. Mindkét változat kevésbé szárad ki, ha a tepsit alufóliával fedjük le. Ilyenkor sütés befejezése előtt a fóliát vegyük le, hogy a hús enyhén megpiruljon.