Feltöltve:

Almás-túrós rétes

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

zsemlemorzsa a szóráshoz1 kevés
étolaj a kenéshez1 kevés
réteslap (8 lapos)1 púpos kávéskanál

A töltelékhez

leforrázott, rumba áztatott mazsola10 dekagramm
porcukor15 dekagramm
tojássárgája3 darab
1 csipetnyi
tejszín6 evőkanál
áttört túró (dobozban kapható)50 dekagramm
kisebb alma meghámozva és lereszelve3 darab

Almás-túrós rétes a Desszertek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

Négy réteslapot használtam egy rúdhoz. Elkészítettem a tölteléket: a túrót összekevertem a tejszínnel, a tojássárgával, a sóval, porcukorral, mazsolával és a meghámozott, lereszelt almával. Egy nedves konyharuhára terítettem az első réteslapot és egy ecset segítségével megcsepegtettem olajjal. Az első réteslapra ráfektettem és megolajoztam a 2., majd a 3., és a 4. réteslapot is. A negyedik lapot megszórtam egy kis zsemlemorzsával, hogy ne áztassa majd el a töltelék, majd elterítettem rajta a túrót, és a nedves konyharuha segítségével feltekertem a rudat. Ramával kikent tepsibe tettem, és megolajoztam a réteseket, majd előmelegített, forró sütőben 10-12 perc alatt készre sütöttem őket. Amikor kihűltek, megszórtam porcukorral és szeletekre vágva tálaltam a rétest.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem