Feltöltve:

Almás-túros béles

timer 30
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Töltelék

tojás4 egész
baracklekvár1 darab
citrom reszelt héja1 darab
darált dió5 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
cukor15 dekagramm
mazsola10 dekagramm
dara5 dekagramm
Ráma5 dekagramm
reszelt alma gyengén kicsavarva1 kilogramm
túró60 dekagramm

Tészta

liszt40 dekagramm
1 csipetnyi
sütőpor1 csipetnyi
tejföl1 evőkanál
cukor10 dekagramm
Ráma25 dekagramm

Elkészítés

1. lépés

A tésztához való anyagokból linzeralapot készítünk, 2 részre osztjuk, vékonyan kinyújtjuk. Az alsó lapot valamivel nagyobbra készítjük, hogy a tepsi széleit is kibélelhessük. A töltésnél a tészta alsó lapját baracklekvárral megkenjük. A töltelékhez a túrót áttörjük, hozzáadjuk a habosra kevert Ramát, a tojássárgákat, egy csomag vaníliás cukrot, kevés reszelt citromhéjat, a mazsolát, a cukrot és végül a tojások felvert habját. Ha a túrót túl nedvesnek találjuk, előbb ruhán keresztül kinyomkodjuk, vagy több darát hintünk a tésztára, hogy a nedvességet felszívja. A baracklekvárral megkent lapra simítjuk a túrótölteléket, a tetején eloszlatjuk a kicsavart reszelt almát, és ráfektetjük a felső lapot. Egyenletes tűznél világosra sütjük. Én a sütő rácsát középre teszem, a sütőt 180 fokra melegítem és kb. 35-40 percig sütöm. De a sütési idő a sütőtől is függ, ezért mindenkinél más.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem