Almás - sajtos töltött karaj
Almás - sajtos töltött karaj
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • vöröshagyma - 2 darab
  • olaj - 4 evőkanál
  • sajt - 30 dekagramm
  • alma - 4 mag
  • KNORR 100% Természetes Fűszerkeverék 35g Sertéssült - 1 evőkanál
  • sertés karaj - 60 dekagramm
  • KNORR 100% Természetes Páckeverék 35g Grill - 1 evőkanál
  • csiperke - 20 dekagramm

Elkészítés:

  1. 3 db meghámozott almát, a gombát, 20 dkg sajtot, s egy kis fej vöröshagymát durva reszelőn lereszelünk, delikátozzuk, s szerecsendióval, KNORR fűszer-keverékkel megszórjuk, s összekeverjük.
  2. A tölteléket a kikloffolt fűszerezett karajszeletekbe töltjük, félbehajtva vagy roládnak feltekerve hajtással lefelé kiolajozott tepsibe rakjuk, rákarikázunk 1 nagy fej vöröshagymát, 1 szem almát, kevés vizet öntünk alá.
  3. A hús tetszés szerint megkenhető tejföllel is. Lefóliázzuk, s előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük.
  4. Ha a hús megpuhult, mindegyik szelet húst beborítjuk egy vékony szelet sajttal, s azzal tovább sütjük még 10 percig fólia nélkül.