Almás- sajtos- hagymás rakott karaj
Almás- sajtos- hagymás rakott karaj
  • timer90 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 1 evőkanál
  • sajt - 25 dekagramm
  • alma - 1 darab
  • tejszín - 2 dl
  • sertéskaraj - 60 dekagramm
  • lilahagyma - 2 darab
  • fehérbor - 1 dl

Elkészítés:

  1. A hagymát megpucoljuk, megmossuk és felkarikázzuk. Az almát megmossuk, magházát eltávolítjuk és felszeleteljük. A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk és borsozzuk.
  2. Lisztbe forgatjuk a szeleteket és kevés olajon hirtelen kisütjük.
  3. Egy tűzálló tálat kenjünk ki Rama margarinnal és fektessük le szorosan egymás mellé a hússzeleteket. Erre terítsük a felszeletelt lila hagyma és a vékonyra szeletelt alma felét, majd szórjuk meg reszelt sajttal. Öntsük fel a fehérbor és a tejszín felével, szórjuk meg a morzsolt kakukkfűvel, majd ismételjük meg a rétegezést. Öntsük rá a maradék tejszínt, a bort és a tetejét alaposan szórjuk meg reszelt sajttal. Alufólia alatt 180 °C-os sütőben süssük 40 percig, majd az alufóliát levéve róla pirítsuk még kb. 10 percig.
  4. Forrón kínáljuk.