Almás- sajtos- hagymás rakott karaj a Főételek kategóriában
A hagymát megpucoljuk, megmossuk és felkarikázzuk. Az almát megmossuk, magházát eltávolítjuk és felszeleteljük. A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk és borsozzuk.
Egy tűzálló tálat kenjünk ki Rama margarinnal és fektessük le szorosan egymás mellé a hússzeleteket. Erre terítsük a felszeletelt lila hagyma és a vékonyra szeletelt alma felét, majd szórjuk meg reszelt sajttal. Öntsük fel a fehérbor és a tejszín felével, szórjuk meg a morzsolt kakukkfűvel, majd ismételjük meg a rétegezést. Öntsük rá a maradék tejszínt, a bort és a tetejét alaposan szórjuk meg reszelt sajttal. Alufólia alatt 180 °C-os sütőben süssük 40 percig, majd az alufóliát levéve róla pirítsuk még kb. 10 percig.