Almás pite házilag
Almás pite házilag
  • timer45 perc
  • moodKönnyű
  • person6 fő

Hozzávalók:

  • margarin - 25 dekagramm
  • finomliszt - 35 dekagramm
  • nádcukor - 12 dekagramm
  • Tojás - 1 darab
  • Sütőpor - 1 darab
  • Vaniliás cukor - 3 darab
  • tejföl - 1-2 evőkanál
  • alma - 2 kilogramm
  • Fahéj - 1 darab

Elkészítés:

  1. A vajat morzsold el a lisztel, majd a többi hozzávalóval gyúrj belőle puha tésztát. Oszd két cipóra, és hagyd pihenni, a legjobb, ha hűtőbe teszed. Ezalatt hámozd meg és magozd ki az almákat, majd egy nagy lyukú sajtreszelőn reszeld le őket. Az egyik cipót nyújtsd akkorára, mint a tepsit, amit használsz, majd fektesd is bele a kivajazott, kimorzsázott formába. A kifacsart,lereszelt almát oszlasd el a tésztán, szórd meg vanilíás cukorral és fahéjjal, majd ezt is hintsd meg zsemlemorzsával. A második cipót is nyújtsd ki ekkorára, majd a sodrófa segítségével fektetsd a süti tetejére. Villával szurkáld meg, és kend be felvert tojássárgájával, 200 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt megsül. Váre meg, amíg picit kihül, és utána kezd le szeletelni,