Feltöltve:

Almás pite Dórika módra

timer 60
mood Közepes
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Rama Vajas Íz15 dekagramm
tojás3 darab
cukor15 dekagramm
liszt50 dekagramm
alma1 kilogramm
1 csipetnyi
sütőpor2 csomag
vaníliás cukor2 csomag

Elkészítés

1. lépés

A lisztet két tojással, a cukorral, a sütőporral , a margarinnal, a tejjel és a csipet sóval összegyúrjuk. Közepes keménységű tésztát kell kapnunk, ha nem áll össze, egy kevés tejet még adhatunk hozzá. 20 percig hideg helyen állni hagyjuk.

2. lépés

Amíg a tészta pihen, addig meghámozzuk és lereszeljük az almát. A levét kinyomkodjuk (a gyerekek ezt nagyon szeretik frissen elfogyasztani, de a felnőtteknek is), majd az almához hozzáadjuk a vaníliás cukrot , és ízlés szerint fahéjat. Összekeverjük majd egy kicsit állni hagyjuk.

3. lépés

A pihenési idő leteltével a tésztát két részre osztjuk. Az egyik részét lisztezett deszkán kinyújtjuk, majd kivajazott, lisztezett tepsibe rakjuk. Szépen elhelyezzük, hogy a tepsi falára is jusson egy kevés tészta.

4. lépés

A tésztára egyenletesen zsemlemorzsát vagy darált diót szórunk. Erre kerül egyenletesen elosztva az almakeverék. Az almára is hintünk egy réteg zsemlemorzsát vagy diót.

5. lépés

Kinyújtjuk a másik adag tésztát és azt helyezzük a töltelék tetejére. Szépen illesszük hozzá a szélét a másik, alsó laphoz. Finoman nyomkodjuk össze az ujjunkkal.

6. lépés

Szurkáljuk meg a tésztát két centinként villával, hogy a hó távozhasson és ne repedjen szét a tészta. Kenjük le tojásfehérjével, majd szórjuk meg kristálycukorral. 180 fokon 25-30 percig sütjük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem