Feltöltve:

Almás palacsinta

timer 15
mood Könnyű
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Tojás1 darab
kevés
Cukor1 evőkanál
tej400 milliliter
Liszt150 gramm
Rama Vajas Íz50 gramm
alma (2 nagyobb)500 gramm

Sütéshez

Sütési idő 30 perc
Edény, sütő formája palacsintasütő

Az almás palacsintáról
A palacsinta folyékony tésztából készített, forró serpenyőben mindkét oldalán megsütött tészta töltelékkel. Lehet édes vagy sós, vékonyabb vagy vastagabb, ehetjük hidegen vagy melegen. Igen változatosan elkészíthető főétel vagy desszert. Az almás palacsintának nem a tölteléke almás, hanem a palacsinta tésztájába sütjük bele a leresztelt és lecsepegtetett almát. Ha nem szeretjük reszelt almával az almás palacsintát, nyugodtan készíthetjük simán almaszeletekkel, így a reszelési és csepegtetési időt is megspóroljuk magunknak. Az almás palacsintát lehetetlen vékonyra sütni a benne lévő alma miatt, de ebben az esetben ez nem is baj. Fahéjas porcukorral a legfinomabb az almás palacsinta, ezért érdemes így tálalni. Egy kiadós leves mellé akár főételként is adhatjuk, akár ebédre, akár vacsorára. Az igazán édesszájúaknak szuper kényeztető reggeli is lehet. Ha nem akarunk a serpenyőben való forgatással bajlódni, nyugodtan elkészíthetjük sütőben is az almás palacsintát. Így másmilyen lesz az almás palacsintánk, de ezt is érdemes kipróbálni. Ha szeretjük a ropogósabb édességeket, szórhatunk zabpelyhet is az almás palacsinta tésztájába. Az almás palacsinta önmagában is nagyon finom, de ha szeretnénk tovább fokozni az ízélményt, tehetünk hozzá csokit is. Ha ezt a verziót választjuk, érdemes sütés előtt lereszelnünk a csokit, és úgy beletennünk a tésztába, mert egész darabokban, ahogy olvad, folyóssá és ragacsossá teszi az almás palacsintát, így könnyen oda is éghet. Ha diétázunk, természetesen elkészíthetjük gluténmentes változatban is.

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A tojást a cukorral, sóval és a tej felével keverjük ki. Adjuk hozzá a lisztet és a tej másik felével keverjük csomómentesre. Végül keverjük hozzá az olvasztott Rama Vajas Ízt is.

  2. 2. lépés

    Az almát hámozzuk meg és nagylyukú reszelőn reszeljük le. Nyomkodjuk ki a levét, majd keverjük hozzá a tejszínsűrűségű palacsintatésztához.

  3. 3. lépés

    A forró palacsintasütőt kenjük meg olvasztott margarinnal, és ebben süssük meg a tésztát a hagyományos palacsintánál kissé vastagabbra.

  4. 4. lépés

    Még forrón, porcukorral meghintve tálaljuk.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem