Almás palacsinta
Almás palacsinta
  • timer45 perc
  • moodKönnyű
  • person12 fő

Hozzávalók:

  • tojás - 2 darab
  • olaj - 1 dl
  • cukor - 2 evőkanál
  • tej - 2 dl
  • liszt - 25 dekagramm
  • só - 1 csipetnyi
  • szódavíz - 2 dl
  • savanykás alma - 2 darab

Elkészítés:

  1. Az almákat meghámozzuk, lereszeljük.
  2. A lisztet, tojást, cukrot és tejet összeöntjük egy tálba, és habverő segítségével csomómentesre kikeverjük. Annyi szódavizet adunk hozzá, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk, ezt általában 2 dl szóda hozzáadása után érjük el de a liszt minőségétől is függ. A végén beleforgatjuk a reszelt almát.
  3. Forrósítsuk meg a palacsintasütőt, csak akkor kezdjük el sütni a palacsintákat, amikor már teljesen felforrósodott. Szilikonos ecsettel kenjük meg olajjal a palacsinta sütőnket vékonyan.
  4. Kb. egy merőkanálnyi tésztát öntünk a serpenyő közepére. Ennek a palacsintának az esetében, a reszelt alma miatt a merőkanalunk segítségével alakítjuk ki a serpenyőben a kerek formát, úgy hogy körkörös mozdulatokat nagyítjuk kifelé a palacsintát. Mivel alma van benne ezért, rá kell segítünk a palacsinták megfordítására ehhez használhatunk spatulát.
  5. Közepesnél kicsit magasabb lángon mindkét felét aranyszínűre sütjük kb. oldalanként 20-30 másodperc. A kisült palacsintákat tiszta konyharuhával letakarjuk, míg a többit sütjük. Töltés nélkül, fahéjas porcukorral meghintve tálaljuk.