Feltöltve:

Almás-morzsás sütemény

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A tetejére

cukor2 evőkanál
alma1 kilogramm
túró50 dekagramm
finomliszt35 dekagramm
cukor20 dekagramm
vaníliás cukor2 csomag
vaj vagy sütőmargarin20 dekagramm

A tésztához

liszt25 dekagramm
élesztő1.5 dekagramm
cukor2.5 dekagramm
langyos tej1.8 liter
vaj vagy sütőmargarin3 dekagramm
tojás1 darab
1 csipetnyi

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A lisztet egy tálba szitáljuk, belemorzsoljuk az élesztőt, és azt egy kis cukorral, kis liszttel és a tejjel összekeverjük, leborítva hagyjuk 15 percet kelni. Eután a többi cukrot, az olvasztott vajat vagy sütőmargarint, a tojást, a sót és a maradék lisztet hozzáadjuk, összegyúrjuk. Majd újra hagyjuk 30 percet kelni. Az almákat meghámozzuk és szeletekre vágjuk. Kigyúrjuk a tésztát, kinyújtjuk, tepsibe tesszük. A túrót 1 csomag vaníliás cukorral és két evőkanál cukorral kikeverjük, a tésztára kenjük. Rárakjuk a szeletelt almát. A sütőt előmelegítjük 210 fokra. Közben elkészítjük a morzsát: a lisztet, a cukrot, a vaníliás cukrot és az olvasztott vajat vagy sütőmararint összemorzsoljuk, az almával borított tészta tetejére hintjük. Berakjuk a sütőbe, és addig sütjük, amíg a teteje szép piros lesz.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Feliratkozom a hírlevélre