Feltöltve:

Almás-meggyes süteményem

timer 15
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

krem

tej5 dl
vaníliás pudingpor2 púpos evőkanál
Ráma25 dekagramm
porcukor18 dekagramm

Tészta

alma a tepsi méretétől függően (kb)1 kilogramm
liszt20 dekagramm
porcukor18 dekagramm
tojás5 darab
víz5 evőkanál
keserű kakaópor1 evőkanál
sütőpor0.5 csomag
vaníliás cukor1 csomag

Teteje

tortabevonó, vagy bármilyen csokis krém1 tábla

Elkészítés

1. lépés

Az almát megpucolom, kicsutkázom és a fél almagerezdeket a fólióval bélelt tepsibe teszem. Minél szorosabban legyenek az almák. Előmelegítem a sütőt. A tojássárgákat a vízzel és a vaníliás cukorral kikeverem. A fehérjét a porcukorral kemény habbá verem. Hozzákeverem a sütőporos lisztes keveréket és a felét az almákra öntöm. A másik feléhez hozzáadom a kakaóport és beleöntöm a tepsibe. 180 fokon kb. 20-25 percig, vagy tűpróbáig sütjük. Megfőzöm a pudingot és megvárom amíg langyosra hűl. Közben a Ramát a porcukorral habosra verem, majd beleöntöm a pudingot és csomómentesre keverem. Ezt a krémet rátesszük a megsült lapra. Ha az alma nem jönne fel és alul marad, akkor érdemes megfordítani, hogy a tészta legyen felül. Később könnyebben tálalható. Hűtőbe tesszük egy-két órára és már fogyasztható is. A tetejére még meg nem kötött a csoki, magozott és félbevágott cseresznyét tettem, de akármilyen gyümölccsel helyettesíthető. Jó étvágyat a süteményhez.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 105"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem