Feltöltve:

Almás-mazsolás fánk

timer 50
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

liszt29.5 dekagramm
cukor10 dekagramm
citrom1 púpos evőkanál
olaj1 darab
tej1.5 dl
tojás2 darab
mazsola10 dekagramm
natúr pisztácia10 dekagramm
alma2 darab
brandy0.5 dl
élesztő0.5 csomag

Elkészítés

1. lépés

A brandyt elkeverjük langyos vízzel, és 20 percre beletesszük a mazsolát. A megtisztított almát kis kockákra vágjuk, és meglocsoljuk a citromlével. A tojásokat kikeverjük 8 dkg cukorral és a citrom lereszelt héjával, majd hozzáadjuk a lisztet, az élesztőt, a tejet és az összetört pisztáciát.

2. lépés

A mazsolát lecsepegtetjük, finoman belisztezzük, és a tésztához adjuk, az almát is hozzákeverjük.

3. lépés

Evőkanállal bő, forró olajba szaggatjuk a tésztát, és aranybarnára sütjük a fánkok mindkét oldalát, majd konyhai törlőkendőre szedjük őket.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem