Feltöltve:

Almás-marcipános piskótatekercs

timer 90
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

natúr pisztácia8 dekagramm
marcipánmassza20 dekagramm
zselatin10 lap
savanykás alma1.2 kilogramm
citromlé3 evőkanál
almalé1.25 dl
cukor30 dekagramm
tojás4 darab
hideg ásványvíz4 evőkanál
liszt8 csapott mokkáskanál
étkezési keményítő8 dekagramm
sütőpor1.5 teáskanál
tejszín25 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
aszalt, vagy friss tőzegáfonya4 dekagramm
porcukor2 evőkanál

A nyújtáshoz

porcukor1 darab

Egyéb

folpack1 darab
sütőpapír1 darab

Elkészítés

1. lépés

A finomra darált natúr pisztáciát a marcipánnal összegyúrjuk, és folpackba csomagoljuk. A meghámozott almákat 8-8 cikkre vágjuk, és a magház eltávolítása után a citromlével meglocsoljuk. Az almalevet 13 dkg cukorral felforraljuk.

2. lépés

Beleszórjuk az almát, 3-4 percig pároljuk, majd kb. 5 percig hűlni hagyjuk. Az almakompótban 6 lap zselatint az utasítás szerint feloldunk, majd a kompótot rövid hűtés után a hűtőbe tesszük.

3. lépés

Közben a szétválasztott tojások fehérjéjét az ásványvízzel kemény habbá verjük, majd beleszórunk 15 dkg cukrot. Egymás után beledolgozzuk a tojássárgákat, és beleszitáljuk a keményítővel, meg a sütőporral elkevert lisztet.

4. lépés

Sütőpapírral kibélelt 32x36 cm-es tepsibe simítjuk, és 200 fokra előmelegített sütőben 10-12 percig sütjük. A sütőből kivett piskótát késsel a tepsitől elválasztjuk, és a maradék cukorral meghintett nedves konyharuhára borítjuk. A papír lehúzása után kihűtjük.

5. lépés

A tejszínt a vaníliás cukorral felverjük. Cseppenként hozzáadjuk az utasítás szerint feloldott többi zselatint, és belekeverjük az áfonyát. Porcukorral meghintett deszkán a marcipánt 2-3 dkg kivételével 32x36 cm-es lappá nyújtjuk és a piskótára fektetjük.

6. lépés

Rásimítjuk a habot, rövid ideig állni hagyjuk, majd halmokban elosztjuk rajta a kompótot. A piskótát a hosszanti oldalánál fogva feltekerjük, és porcukorral meghintjük.

7. lépés

A maradék marcipánt kinyújtjuk, és almákat szúrunk ki belőle. A felszeletelt tekercset pisztáciával megszórjuk, és a marcipánokkal díszítjük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem