Feltöltve:

Almás-marcipános piskótatekercs

timer 90
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

-

liszt8 csapott mokkáskanál
porcukor2 evőkanál
aszalt, vagy friss tőzegáfonya4 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
tejszín25 dekagramm
sütőpor1.5 teáskanál
étkezési keményítő8 dekagramm
natúr pisztácia8 dekagramm
hideg ásványvíz4 evőkanál
tojás4 darab
cukor30 dekagramm
almalé1.25 dl
citromlé3 evőkanál
savanykás alma1.2 kilogramm
zselatin10 lap
marcipánmassza20 dekagramm

Egyéb

sütőpapír1 darab
folpack1 darab

A nyújtáshoz

porcukor1 darab

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A finomra darált natúr pisztáciát a marcipánnal összegyúrjuk, és folpackba csomagoljuk. A meghámozott almákat 8-8 cikkre vágjuk, és a magház eltávolítása után a citromlével meglocsoljuk. Az almalevet 13 dkg cukorral felforraljuk.

  2. 2. lépés

    Beleszórjuk az almát, 3-4 percig pároljuk, majd kb. 5 percig hűlni hagyjuk. Az almakompótban 6 lap zselatint az utasítás szerint feloldunk, majd a kompótot rövid hűtés után a hűtőbe tesszük.

  3. 3. lépés

    Közben a szétválasztott tojások fehérjéjét az ásványvízzel kemény habbá verjük, majd beleszórunk 15 dkg cukrot. Egymás után beledolgozzuk a tojássárgákat, és beleszitáljuk a keményítővel, meg a sütőporral elkevert lisztet.

  4. 4. lépés

    Sütőpapírral kibélelt 32x36 cm-es tepsibe simítjuk, és 200 fokra előmelegített sütőben 10-12 percig sütjük. A sütőből kivett piskótát késsel a tepsitől elválasztjuk, és a maradék cukorral meghintett nedves konyharuhára borítjuk. A papír lehúzása után kihűtjük.

  5. 5. lépés

    A tejszínt a vaníliás cukorral felverjük. Cseppenként hozzáadjuk az utasítás szerint feloldott többi zselatint, és belekeverjük az áfonyát. Porcukorral meghintett deszkán a marcipánt 2-3 dkg kivételével 32x36 cm-es lappá nyújtjuk és a piskótára fektetjük.

  6. 6. lépés

    Rásimítjuk a habot, rövid ideig állni hagyjuk, majd halmokban elosztjuk rajta a kompótot. A piskótát a hosszanti oldalánál fogva feltekerjük, és porcukorral meghintjük.

  7. 7. lépés

    A maradék marcipánt kinyújtjuk, és almákat szúrunk ki belőle. A felszeletelt tekercset pisztáciával megszórjuk, és a marcipánokkal díszítjük.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Örmény mézes sütemény

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 0

Oroszkrém torta

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos-citromos kuglóf

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0

Lekváros linzer

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 1

Feketeerdő kuglóf

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliás diós kifli (hókifli)

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 1

Eszterházy-torta

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0

Diókrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Karamellkrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos csokoládékrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliakrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Kakaós piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Csokoládé kekszes torta

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0

Tepsis palacsinta

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Somlói galuska

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0

Csokis-mandulás karácsonyi kifli

timer 255"
mood Könnyű
thumb_up 2

Zöld spárgás, mozzarellás quiche

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Feliratkozom a hírlevélre