Feltöltve:

Almás-mákos torta

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

cukor13 dekagramm
tojás5 darab
vaníliás cukor2 csomag
savanykás alma75 dekagramm
Ráma12 dekagramm
cukrozott, darált mák15 dekagramm
tejföl200 gramm
sütőpor1 csapott mokkáskanál
étkezési keményítő2.5 evőkanál
tejszín200 gramm
liszt25 dekagramm
citrom1 darab
vékony lapocskákra vágott mandula
lapzselatin

Elkészítés

  1. 1. lépés

    25 dkg lisztet 7 dkg cukorral, 1 vaniliás cukorral, csipet sóval, 1 tojással és a Ramával összedolgozzuk. 30 percre hűtőbe tesszük. A cukrozott mákot a tejföllel és 2 tojással összekeverjük. Az almát megtisztítjuk, negyedekbe vágjuk. Citrommal meglocsoljuk, hogy ne barnuljon meg. A tészta 3/4 részét egy kerek sütőformába tesszük, a maradékból rudat sodrunk, és a karimára nyomkodva 4 cm magas peremet készítünk. A tortalap alját megszúrkáljuk. A máktöltelék felét a tésztára simítjuk. Az almákkal sűrűen kirakjuk, rákenjük a többi mákot. 175 fokra előmelegített sütöben kb. 45 percig sütjük. Röviddel a sütési idő letelte előtt 2 tojásból, 2 ek. cukorból, 2 ek. étkezési keményítőből, 2 ek lisztből piskótamasszát készítünk, a tortára öntjük és további 20-25 percig sütjük. Ha kihűlt a tetejét tejszínnel, gyümölcszselével, mákkal vagy porcukorral díszítjük.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem