Almás lilakáposzta saláta gyömbéres vinaigrette-tel
Almás lilakáposzta saláta gyömbéres vinaigrette-tel
  • timer15 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • citromlé - 2 teáskanál
  • Delikát ételízesítő - 1 teáskanál
  • mazsola - 150 gramm
  • méz - 1 teáskanál
  • friss gyömbér - 3 cm
  • Knorr Olaszos Salátaöntet por - 1 csomag
  • lilakáposzta - 1 darab
  • napraforgó mag - 100 gramm
  • savanykás alma - 2 darab
  • dijoni mustár - 1 evőkanál

Elkészítés:

  1. Reszeljük le, vagy vágjuk nagyon apróra a meghámozott gyömbért. Keverjük össze a Knorr saláta öntetet a 3 evőkanál olíva olajjal, a mézzel, a dijoni mustárral és a gyömbérrel.
  2. Vágjuk vékony szeletekre a káposztát. Szórjuk meg a Delikáttal. Hámozzuk meg, vágjuk ki a magházát és szeleteljük fel az almát. Pirítsuk meg enyhén a napraforgó magokat.
  3. Keverjük össze az összetevőket az öntettel. Tálalás előtt hagyjuk állni 10 percet.