Feltöltve:

Almás lepény (pite)

timer 90
mood Könnyű
person 6 fő
thumb_up 1

Hozzávalók

A tésztához

liszt500 gramm
Rama Vajas Íz250 gramm
cukor5 evőkanál
tojássárgája2 darab
tejföl

A töltelékhez

alma2 kilogramm
cukor100 gramm
citrom reszelt héja0.5 darab
fahéj1 kávéskanál
darált dió50 gramm
tojás a lekenéshez1 darab

Sütéshez

Sütési idő 40 perc
Sütési hőmérséklet 180 °
Edény, sütő formája tepsi

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A tészta hozzávalóit összekeverjük, és annyi tejfölt adunk hozzá, amennyit felvesz, és jól gyúrható tésztát kapunk. Két cipót formálunk és fél órát hűtőben pihentetjük.

  2. 2. lépés

    A töltelékhez az almát meghámozzuk, eltávolítjuk a magházát és felszeleteljük. Egy nagyobb edényben elkeverjük a cukorral, citrom reszelt héjával és fahéjjal. Pároljuk meg, amíg a levét nagyjából elfőtte. Hagyjuk teljesen kihűlni.

  3. 3. lépés

    Az egyik tészta cipót lisztezett deszkán kinyújtjuk, majd a nyújtófa segíségével a tepsibe fektetjük. Rászórjuk a darált diót, majd elterítjük rajta a fahéjas-almás tölteléket. Ezután kinyújtjuk a tészta másik felét, és befedjük vele az almás réteget.
    Villával megszúrkáljuk, lekenjük egy felvert tojással, és a villával megmintázzuk a tészta tetejét (átlósan egyenes vagy hullámos vonalakat húzunk bele). Előmelegített sütőben pirosra sütjük.
    Porcukorral hintve, kockákra vágva tálaljuk.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem