Almás lepény
Almás lepény
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 30 dekagramm
  • tojás - 1 darab
  • liszt - 45 dekagramm
  • alma - 1 kilogramm
  • porcukor - 15 dekagramm
  • kristálycukor - 15 dekagramm
  • sárgabarack lekvár - 2 evőkanál
  • vaníliás cukor - 1 csomag

Elkészítés:

  1. A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk, majd 60-40 arányba kettéválasztjuk. Tepsi méretűre 25x36 kinyújtjuk. A nagyobbikat a tepsibe simítjuk, széleit picit felhúzzuk.
  2. Megkenjük lekvárral, megszórjuk búzadarával, majd bele a reszelt alma, amit megszórunk fahéjas cukorral. Rá a másik tészta kinyújtva. Villával megszurkáljuk és egy tojással lekenjük. Előmelegített sütőben 180 fokon 40 percig sütjük.