Feltöltve:

Almás-krémes szelet

timer 2
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

krem

porcukor5 dekagramm
kristálycukor15 dekagramm
tojásfehérje6 darab
porcukor10 dekagramm
Ráma18 dekagramm
van. cukor2 csomag
tej4 dl
liszt4 dekagramm
tojássárgája6 darab

A tepsibe

alma1 darab

Tészta

tojás3 darab
kakaó1 evőkanál
sütőpor1 kávéskanál
szódabikarbóna0.5 teáskanál
liszt30 dekagramm
tej1.5 dl
olaj1 dl
kristálycukor25 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Egy kb. 25x40 cm-es tepsit kibélelünk alufóliával (a peremét is). A tojásokat a cukorral kézi mixerrel habosra verjük. Hozzáadjuk az olaj, a tejet és az előre összerakott lisztes keveréket, majd tovább keverjük. A tepsibe kb. a feléig almát szeletelünk, és ráöntjük a masszát, majd tűpróbáig sütjük. Ha megsült kifordítjuk a tepsiből, lehúzzuk róla az alufóliát (azaz az alma kerül felülre). Közben a tejet (3 dl) feltesszük melegedni, egy kis tálban simára keverjük a porcukrot, a tojások sárgáit, a lisztet és a van. cukrot 1 dl tejjel. Mikor a tej forrni kezd ezt beleöntjük, és folytonos keverés mellett, lassú tűzön sűrű péppé főzzük. Ha kihűlt, hozzákeverjük az előre elkevert porcukros Ramát. A tojásfehérjéket a cukorral felverjük egy kicsit, majd gőz felett kemény habbá verjük. Ha minden kihűlt a tésztára simítjuk a krémet, majd a tojáshabot. Csokidarával, vagy kakaóporral díszítjük.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem