Feltöltve:

Almás-habos csemege

timer 30
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

étcsokoládé5 dekagramm
Ráma20 dekagramm
zsemlemorzsa12.5 dekagramm
barna cukor3 evőkanál
almakompót50 dekagramm

A tetejére

tejszín2 dl
porcukor2 evőkanál
málnadzsem3 evőkanál

Elkészítés

1. lépés

A csokoládét lereszeljük. A Ramát felolvasztjuk, majd a zsemlemorzsával és a cukorral kevergetve 5 percig főzzük, amíg aranyszínű nem lesz, a zsemlemorzsa pedig ropogós. A tűzről levéve hozzáadjuk a csokoládét, és kihűtjük. Ramával kikent porcelán gyümölcstortaformába simítjuk a csokis zsemlemorzsa felét, rátesszük a kompótot, és a maradék zsemlemorzsával befedjük. A Ramát elmorzsoljuk, ezzel megszórjuk, meleg sütőben 25 percig sütjük, majd kihűtjük. A tejszínt a cukorral habbá verjük, és a süteményre simítjuk. Málnadzsemmel díszítve tálaljuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem