Feltöltve:

Almás-fehérboros tortácskák

timer 50
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

liszt15 dekagramm
sütőpor0.5 teáskanál
kristálycukor12.5 dekagramm
vaníliás cukor2 csomag
tojás1 darab
Ráma6.5 dekagramm
tej2.5 dl
kisebb alma6 darab
fehérbor (picit több is lehet)1.25 dl
fahéj1 teáskanál
gyömbér0.5 teáskanál
vaníliás puding1 csomag

Elkészítés

1. lépés

A sütőporral elkevert lisztet gyúródeszkára öntjük, mélyedést készítünk a közepébe. Beleteszünk 6,5 dkg cukrot, 1 csomag vaníliás cukrot és a tojást. Összekeverjük a liszt egy részével. A hideg Ramát felszeleteljük, a tészta tetejére tesszük, befedjük liszttel. Gyors mozdulatokkal sima, gömbölyű tésztává gyúrjuk. Vékonyra nyújtjuk, majd 10 cm átmérőjű köröket szaggatunk belőle. Ramával megkent sütőlapra tesszük a tésztakorongokat, és előmelegített, 180-200 fokos (gázsütő 4-es,6-os fokozat) sütőben 10-15 percig sütjük. A töltelékhez meghámozzuk és félbevágjuk az almákat. Kivágjuk a magházat. 1,25 dl vizet a fehérborral, a maradék cukorral, a másik csomag vaníliás cukorral, fahéjjal és gyömbérrel felforralunk. Beletesszük a fél almákat. Rövid ideig (kb. 10 percig) pároljuk az almákat, vigyázzunk, nehogy szétfőzzük a gyümölcsöt. Leszűrjük, a levét félretesszük. A félretett léből (kb. 2,5 dl) és 2,5 dl tejből a csomagoláson található utasítások alapján elkészítjük a pudingot. A kihűlt tésztát megtöltjük ezzel a krémmel. Minden tortácska tetejére teszünk egy fél almát.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem